PRO BONO

Intelegem cat de importanta este latura umana si umanista a acestei profesii. Din acest motiv , intelegem sa angajam cauze PRO BONO in situatii justificate social, fie pur si simplu uman.

UNUL DIN DOSARELE NOASTRE

O mămică a cerut judecătorilor Tribunalului Bihor să dispună obligarea Consiliului Local Oradea la plata majorată cu 50% a cuantumului sumelor necesare acordării drepturilor la hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport materiale cultural – sportive care se cuvin pentru fiica sa minoră, copil cu cerințe educaționale speciale.

Femeia a cerut, totodată, să i se plătească retroactiv, începând cu anul 2017, diferența dintre sumele cuvenite copilei ca urmare a majorării acestora cu 50% și sumele efectiv încasate de fetiță, precum și a sumelor care i se cuvin elevei de la Liceul Teoretic „Friedrich Schiller” pentru nevoi personale și neîncasate de către aceasta până în acest moment.

Instanța i-a acceptat solicitarea, în parte, iar CL Oradea va fi obligat la plata acestor drepturi care i se cuvin copilei prin Legea nr. 1/2011 – Legea Educației naționale, dar și prin Legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului intr-un cuantum majorat cu 50%. Aceasta întrucât cea din urmă lege prevede că atât copiii, cât și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, precum și mamele protejate în centrele maternale, au dreptul la hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive, precum și sume de bani pentru nevoi personale, iar în cazul copiilor cu handicap, infectați cu HIV sau bolnavi de SIDA, cuantumul sumelor necesare acordării drepturilor menționate se majorează cu 50% în raport cu sumele acordate.

De aceste drepturi beneficiaza incepand din ianurie 2020 peste 2.300 de copii cu cerințe educative speciale din Oradea.

Angajam cauze PRO BONO atunci cand situatiile speciale impun o asemenea abordare. In functie de fiecare situtaie in parte hotaram impreuna cum putem proceda.

CONTACTATI-NE ACUM

Parerile clientilor

“Cu ajutorul Cabinetului de Avocatura Cristian Rusu am învins în instanță Guvernul, Televiziunea și Electrica si, pe baza precedentului creat, s-a lansat un proiect de lege privind eliminarea taxei radio-tv.”

CATALIN POPA

“Domnul avocat Cristian Rusu a avut o conduita extrem de profesionala pe parcursul colaborarii noastre. Sunt extrem de multumita de serviciile furnizate de cabinetul sau de avocatura.”

MARIA ANDREESCU

“Apelam la serviciile Cabinetului de Avocatura Cristian Rusu ori de cate ori avem nevoie de consultanta sau ajutor in domeniul legal. Colaborarea noastra profesionala a fost excelenta, de fiecare data.”

MARIN CONDREA

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE.