Continuăm seria articolelor despre divorț cu un caz recent al unei cliente de-a cabinetului nostru. După ce într-unul dintre articolele precedente vă supuneam atenției cât de traumatică poate fi pentru copii minori experiența divorțului părinților lor, în acest articol vă vom prezenta o poveste de viața care priveste pe unul din sotii implicati.
Motive divort Oradea

Clienta noastră în vârstă s-a prezentat la cabinetul nostru pentru a-i oferi ajutorul : ne-a mărturisit că a ajuns într-un punct al mariajului în care convietuirea cu soțul acesteia a devenit imposibilă. Din căsătoria doamnei cu soțul acesteia s-au născut doi copii, din care unul sufera de o afecțiune grava – cancer la colon – fiind disperată de situația în care se află, având în vedere că s-a trezit, în toiul anotimpului rece, fără o locuință, fără îmbrăcămintea de iarnă.

Pe fondul consumului zilnic și excesiv de alcool, sotul devenea de agresiv, manifestând un comportament violent (atât verbal, cât și fizic) față de soție și copii. Doamna ne-a relatat un episod petrecut recent, ca o dovada a caracterului dezinteresat și inuman pe care îl manifesta soțul, când acesta, printr-o manieră violentă și-a dat afara din locuința familiei, atât soția, cât și copii.

O asemenea poveste de viață care ne-a făcut să uităm, măcar pentru puțin timp, de aspectul juridic și toate chestiunile de ordin legal și de specialitate care țin de procedura divorțului.

Pentru doamna respectivă nu erau importante chestiuni ce țin de partajul bunurilor pe care le-a dobândit cu soțul ei sau ce pensie de întreținere va avea de suportat soțul; în acele momente tot ce conta era securitatea conferită de un acoperiș deasupra capului și sănătatea copiiilor săi.

Probabil că asemenea povești se întâmplă zilnic într-o familie de lângă noi, dar suntem impasibili. Nu putem gasi solutii la asemenea probleme. Pur si simplu nu putem.

Ceea ce putem oferi este empatie si sustinere. Consiliere și reprezentare pentru a vă ajuta să ieșit din cele mai dificile și delicate situații.