• Luni, 21 noiembrie

      M. of. 1120 – Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție Nr. 58 din 3 octombrie 2022 – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă – de interes:

 

            Curtea a stabilit că la încheierea unei convenții având ca obiect înstrăinarea posesiei asupra unui teren agricol din extravilan, nu este necesară respectarea dreptului de preempțiune.

  • Marți, 22 noiembrie

M. of. 1125 – LEGE pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe – de interes:

 

Perioada pentru care se poate face prelungirea contractului de închiriere după expirarea perioadei contractuale inițiale s-a mărit de la un an la 5 ani. Prelungirile se vor face succesiv pe câte 5 ani. [art. 8 alin. (5) din Legea 152/1998]

  • Miercuri, 23 noiembrie

M. of. 1130 – LEGE pentru completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000 – de interes:

 

            Copiii și juniorii ligitimați la cluburile sportive vor primi tichete valorice cu care își vor putea achiziționa articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

            Tichtele vor fi oferite lunar (1 tichet pe luna) iar valoarea nominala a unui tichet va fi de 150 de lei. Perioada de valabilitate a unui tichet va fi de 1 an de la data emiterii.

            Tichetele de sportiv nu înlocuiesc alte forme de venit oferite de structurile sportive.