Ne face placere sa va anuntam ca suntem cei care au creat, la Oradea, precedentul privind stabilizarea (“inghetarea”) cursului LEU – CHF (franc elvetian).

Nu am dorit sa facem publica aceasta solutie pana nu am vazut in intregime motivarea ei, motivare comunicata in urma cu o zi. Astfel, in dosarul nr. 10932/271/2015, Judecatoria Oradea a dispus:

“- se stabilizeaza cursul de schimb pentru fiecare rata succesiva la cursul din momentul incheierii contractului, de la data scadentei primei rate pana la finalizarea perioadei de rambursare.            

– obliga parata la restituirea sumelor achitate de reclamanti cu titlu de diferenta de schimb valutar de la data incheierii conventiei si pana la data incetarii efective a perceperii ratelor la cursul de schimb din data platii”

Ce insemna aceasta? Cei care au contractat un credit in franci elvetieni vor beneficia de posibilitatea de a plati toate ratele la cursul din data contractarii. In cazul reclamantilor din cauza de mai sus se va folosi cursul fix de 2,28 lei/franc (ianuarie 2008) pe toata durata contractului  si nu de 4,16 lei/franc  cat este in prezent cursul de schimb.

De aici inainte, cei care au credite in franci elevetieni vor putea privi cu speranta la derularea contractului lor, fara a fi expusi riscului unui colaps financiar personal.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa folositi sectiunea „contact”.