„A ajuns și la Oradea.
Ca multe în aceasta țară a început în Timișoara. A preluat-o Galațiul și apoi Buzăul. Apoi Bucureștiul. Era doar o chestiune de orgoliu până trece Carpații – la sfârșitul anului trecut – Clujul și în primăvara aceasta – iată și Oradea.
Precedentul privind stabilizarea cursului LEU-CHF a ajuns și în Oradea. ”
Textul acesta îl scrisesem exact acum un an. Între timp instanțele din Oradea începuseră în primăvara anului trecut să deschidă speranțe, admițând mai multe astfel de cereri.
După ce mediul juridic părea că se primenise și practica judiciară prindea o orientare favorabilă consumatorului, o lege facută pe genunchi în precampania electorală pentru a fi pe placul alegătorilor, punea în pericol tot ce se câștigase până atunci.
Încă de la acel moment, salutând totuși apariția unei asemenea legi am arătat că există riscul major ca, la modul la care a fost adoptată cu ochii pe ceasul alegerilor, să comporte critici de neconstituționalitate.
Azi 07.02.2017 președintele CCR Valer Dorneanu a anunțat: “Nu se poate face conversie la data la care s-a luat creditul. Soluția la data încheiererii contractelor e greșită.”
Consecințele unei asemenea decizii, raportat la practica judiciară care încuraja stabilizarea cursului CHF ar putea fi importante. Stau să mă întreb unde e problema: prea mulți politicieni fac norme de drept sau prea puțini juriști fac politică?

16473151_1797573687162217_401467614315525559_n